Супруга председника Тамара Вучић свечано у Паризу отворила Дан моде Србије 2023

16. нов 2023.
Супруга председника Републике Тамара Вучић свечано је, у оквиру радне посете Паризу, отворила Дан моде Србије 2023 и модну ревију посвећену српском научнику и иноватору Николи Тесли.

Тамара Вучић се тим поводом јуче обратила у резиденцији амбасадора Србије у Паризу.

"Препуштам вас једној магичној вечери која ће вас инспирисати да Теслину мисао понесете заувек са собом, сањајући и верујући у велике снове, трудећи се да они увек буду усмерени ка општем добру, и поштујући своју аутентичност и своје порекло, баш као што је то чинио и Тесла.

Његове речи говоре о томе - Ако будем имао срећу да се неке моје идеје остваре, то ће бити добробит за цело човечанство. А ако се те наде испуне, најдража мисао ће ми бити та да је то дело једног Србина", подсетила је супруга председника. 

Присутне званице из дипломатског кора у Паризу, представници културног и привредног миљеа, српске дијаспоре, као и медији, имали су прилику да уживају у модним остварењима Дејане Милосављевић кроз њену колекцију „Tesla Sculptures“, затим Јелене Мандић и њене колекције „Tesla – Seed from Lika“, потом Младена Миливојевића Барона и модне колекције „Women really loved Tesla“, као и Бате Спасојевића који је представио своју колекцију „3 6 9 Tesla“. 

По завршетку излагања и модних дефилеа, гости су уживали уз наступ оперске диве Невене Ђоковић, која је својим феноменалним гласом учинила ово вече још магичнијим.

Присутнима су се обратиле и амбасадорка Србије у Француској Ана Хрустановић, ауторка пројекта Дан моде Србије Весна де Винча, као и председник најстарије француске козметичарке куће „Maison Dorin“ Башар Насри.

Дан моде је традиционална манифестација коју подржава Министарство спољних послова Републике Србије.

Извор/Фото: Танјуг