Supruga predsednika Tamara Vučić svečano u Parizu otvorila Dan mode Srbije 2023

16. nov 2023.
Supruga predsednika Republike Tamara Vučić svečano je, u okviru radne posete Parizu, otvorila Dan mode Srbije 2023 i modnu reviju posvećenu srpskom naučniku i inovatoru Nikoli Tesli.

Tamara Vučić se tim povodom juče obratila u rezidenciji ambasadora Srbije u Parizu.

"Prepuštam vas jednoj magičnoj večeri koja će vas inspirisati da Teslinu misao ponesete zauvek sa sobom, sanjajući i verujući u velike snove, trudeći se da oni uvek budu usmereni ka opštem dobru, i poštujući svoju autentičnost i svoje poreklo, baš kao što je to činio i Tesla.

Njegove reči govore o tome - Ako budem imao sreću da se neke moje ideje ostvare, to će biti dobrobit za celo čovečanstvo. A ako se te nade ispune, najdraža misao će mi biti ta da je to delo jednog Srbina", podsetila je supruga predsednika. 

Prisutne zvanice iz diplomatskog kora u Parizu, predstavnici kulturnog i privrednog miljea, srpske dijaspore, kao i mediji, imali su priliku da uživaju u modnim ostvarenjima Dejane Milosavljević kroz njenu kolekciju „Tesla Sculptures“, zatim Jelene Mandić i njene kolekcije „Tesla – Seed from Lika“, potom Mladena Milivojevića Barona i modne kolekcije „Women really loved Tesla“, kao i Bate Spasojevića koji je predstavio svoju kolekciju „3 6 9 Tesla“. 

Po završetku izlaganja i modnih defilea, gosti su uživali uz nastup operske dive Nevene Đoković, koja je svojim fenomenalnim glasom učinila ovo veče još magičnijim.

Prisutnima su se obratile i ambasadorka Srbije u Francuskoj Ana Hrustanović, autorka projekta Dan mode Srbije Vesna de Vinča, kao i predsednik najstarije francuske kozmetičarke kuće „Maison Dorin“ Bašar Nasri.

Dan mode je tradicionalna manifestacija koju podržava Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije.

Izvor/Foto: Tanjug