Селаковић: Велико поштовање Мексика за реформе у Србији, чврста подршка нашем територијалном интегритету и суверенитету

28. сеп 2021.
Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је да је током дводневне посете Мексику у сусретима са званичницима те нама пријатељске и братске државе показано велико поштовање према председнику Александру Вучићу, Србији и према свим реформама које спроводимо и још једном потврђена чврста и јака подршка територијалном интегритету и суверенитету наше државе.

Сумирајући резултате посете, министар Селаковић је нагласио да је на састанцима са званичницима Мексика још једном потврђена чврста и јака подршка напорима које председник Вучић и Влада Србије улажу да се у решавању косовско-метохијског проблема руководимо само мирним и дипломатским средствима и да на такав начин покушамо да решавамо то наше тешко национално питање.

„У свему томе, ми од наших пријатеља у Мексику имамо снажну, јаку и принципијелну подршку”, рекао је шеф српске дипломатије, који се у Мексику састао са председником државе Андресом Мануелом Лопесом Обрадором, министром спољних послова Марселом Ебрардом Kасаубоном и председницом Сената Олгом Санћез Kордеро.

Министар Селаковић каже да је председник Мексика човек невероватне енергије, велике визије и велики лидер.

„Из Мексика одлазимо веома задовољни сусретима које смо имали, порукама које су нам упућене и посебним порукама председника Обрадора које ћу пренети нашем председнику Вучићу”, навео је министар Селаковић.

Пренео је да се на састанцима разговарало и о нужности покретања економске сарадње Србије и Мексика, да је са министром Ебрадором договорено да у најскорије време приступимо закључивању споразума о избегавању двоструког опорезивања, о промоцији и заштити инвестиција, као и томе да напокон дођемо до решења којим ће наши грађани моћи слободно да путују у Мексико без виза.

„Очекујемо на нашем комеморативном скупу поводом 60 година Покрета несврстаних земаља високу делегацију из Мексика”, рекао је министар Селаковић.