Selaković: Veliko poštovanje Meksika za reforme u Srbiji, čvrsta podrška našem teritorijalnom integritetu i suverenitetu

28. sep 2021.
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da je tokom dvodnevne posete Meksiku u susretima sa zvaničnicima te nama prijateljske i bratske države pokazano veliko poštovanje prema predsedniku Aleksandru Vučiću, Srbiji i prema svim reformama koje sprovodimo i još jednom potvrđena čvrsta i jaka podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše države.

Sumirajući rezultate posete, ministar Selaković je naglasio da je na sastancima sa zvaničnicima Meksika još jednom potvrđena čvrsta i jaka podrška naporima koje predsednik Vučić i Vlada Srbije ulažu da se u rešavanju kosovsko-metohijskog problema rukovodimo samo mirnim i diplomatskim sredstvima i da na takav način pokušamo da rešavamo to naše teško nacionalno pitanje.

„U svemu tome, mi od naših prijatelja u Meksiku imamo snažnu, jaku i principijelnu podršku”, rekao je šef srpske diplomatije, koji se u Meksiku sastao sa predsednikom države Andresom Manuelom Lopesom Obradorom, ministrom spoljnih poslova Marselom Ebrardom Kasaubonom i predsednicom Senata Olgom Sanćez Kordero.

Ministar Selaković kaže da je predsednik Meksika čovek neverovatne energije, velike vizije i veliki lider.

„Iz Meksika odlazimo veoma zadovoljni susretima koje smo imali, porukama koje su nam upućene i posebnim porukama predsednika Obradora koje ću preneti našem predsedniku Vučiću”, naveo je ministar Selaković.

Preneo je da se na sastancima razgovaralo i o nužnosti pokretanja ekonomske saradnje Srbije i Meksika, da je sa ministrom Ebradorom dogovoreno da u najskorije vreme pristupimo zaključivanju sporazuma o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, o promociji i zaštiti investicija, kao i tome da napokon dođemo do rešenja kojim će naši građani moći slobodno da putuju u Meksiko bez viza.

„Očekujemo na našem komemorativnom skupu povodom 60 godina Pokreta nesvrstanih zemalja visoku delegaciju iz Meksika”, rekao je ministar Selaković.