Кина: Економски односи две земље све јачи

10. јун 2021.
Амбасада Републике Србије у Пекингу и Конзулат Републике Србије у Шангају, у сарадњи са представништвом Привредне коморе Србије у Кини, учествовали су на Сајму робе широке потрошње, на којем је Србија ове године била земља домаћин.

У циљу унапређења трговинске и економске сарадње Kине и 17 земаља Централне и Источне Европе, град Нингбо одређен је од стране Владе Народне Републике Kине као платфома за промоцију робне размене и економске сарадње у скоро свим областима привреде.

Приликом отварања сајма, председник Србије Александар Вучић, нагласио је у свом обраћању путем видео линка, да је Србија један од највећих пријатеља и партнера Кине у Европи и изразио наду да ће се и ове године квалитетни српски производи успешно пласирати на кинеско тржиште, те да ће се тако наставити тренд увећане робне размене између две земље.

Србија је ове године наступила са производима од стране 18 компанија робе широке потрошње као што су вина и пића, органски џемови, суво воће, дијететски суплементи, јестива уља, разни органски воћни намази, затим храна и козметика за псе.

Овај четвородневни догађаја, у којем су наша Амбасада и Конзулат учествовали у свим пропратним активностима и манифестацијама, посетило је преко 7000 купаца и више од 2000 излагача.