Kina: Ekonomski odnosi dve zemlje sve jači

10. Jun 2021.
Ambasada Republike Srbije u Pekingu i Konzulat Republike Srbije u Šangaju, u saradnji sa predstavništvom Privredne komore Srbije u Kini, učestvovali su na Sajmu robe široke potrošnje, na kojem je Srbija ove godine bila zemlja domaćin.

U cilju unapređenja trgovinske i ekonomske saradnje Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope, grad Ningbo određen je od strane Vlade Narodne Republike Kine kao platfoma za promociju robne razmene i ekonomske saradnje u skoro svim oblastima privrede.

Prilikom otvaranja sajma, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, naglasio je u svom obraćanju putem video linka, da je Srbija jedan od najvećih prijatelja i partnera Kine u Evropi i izrazio nadu da će se i ove godine kvalitetni srpski proizvodi uspešno plasirati na kinesko tržište, te da će se tako nastaviti trend uvećane robne razmene između dve zemlje.

Srbija je ove godine nastupila sa proizvodima od strane 18 kompanija robe široke potrošnje kao što su vina i pića, organski džemovi, suvo voće, dijetetski suplementi, jestiva ulja, razni organski voćni namazi, zatim hrana i kozmetika za pse.

Ovaj četvorodnevni događaja, u kojem su naša Ambasada i Konzulat učestvovali u svim propratnim aktivnostima i manifestacijama, posetilo je preko 7000 kupaca i više od 2000 izlagača.