Вакцинисани грађани Србије и Мађарске од сутра преко границе без карантина и тестирања

29. апр 2021.
Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић и министар спољних послова и спољне трговине Мађарске Петер Сијарто усагласили су данас Споразум по коме две земље прихватају и признају све сертификате о вакцинацији грађана, без обзира коју су вакцину примили.

Министар је истакао да споразум ступа на снагу сутра, 30. априла и омогућује вакцинисаним грађанима две државе да се слободно крећу из Србије у Мађарску и обрнуто, без претходно обављеног „пи-си-ар“ теста и карантина.

„Имао сам прилику да путем телефона разговарам са својим мађарским колегом Петером Сијартом и тим путем усагласили смо споразум између две државе који ће колико сутра ступити на снагу и који омогућава вакцинисаним грађанима Србије да иду у Мађарску и такође вакцинисаним грађанима Мађарске да слободно долазе у Србију“, рекао је министар Селаковић.

Како је додао, услуге које су ограничене вакцинацијом, односно које захтевају вакцинацију, у овом тренутку постоје у Мађарској и биће доступне и нашим грађанима уколико су вакцинисани и поседују тај сертификат.