Супруга председника Србије Тамара Вучић са амбасадором Јапана

05. феб 2024.
Супруга председника Републике Србије Тамара Вучић састала се са амбасадором Јапана у Републици Србији Акиром Имамуром

Током разговора супруге председника Републике Србије Тамаре Вучић са амбасадором Јапана у Републици Србији Акиром Имамуром, обострано је наглашено да географска удаљеност наше две земље никада није представљала препреку за изградњу и неговање пријатељства и обострано корисне сарадње.

Са наше стране је истакнуто да су српски и јапански народ били једни уз друге и у тешким тренуцима, што је посебно важна димензија наших пријатељских односа дугих више од 140 година.

Саговорници су изразили задовољство што су јапански инвеститори препознали предности пословања у Републици Србији, те да постоји обострани интерес за даље инвестирање реномираних јапанских компанија на српском тржишту у бројним областима.

Амбасадор Акира Имамура је подсетио да је јапански град Осака домаћин престижне манифестације ЕХРО 2025 и изразио наду да ће се Република Србија представити светској јавности на најбољи могући начин, посебно у светлу припрема Београда за домаћина Светске изложбе ЕХРО 2027.

Обострано је констатовано да Срби и Јапанци негују велико међусобно поштовање и интерес за упознавање културе и традиције две земље, те да постоји спремност да наставимо да организујемо пригодне манифестације у обе државе,  у циљу промоције богате традиције и потенцијала наших земаља.