Старовић разговарао са државном секретарком МИП Швајцарске

27. јун 2022.
Државни секретар у Министарству спољних послова Немања Старовић састао се са државном секретарком Министарства иностраних послова Швајцарске Конфедерације Ливиом Лој са којом је разговарао о унапређењу билатералне сарадње и политичког дијалога, ситуацији у региону западног Балкана, као и о глобалним изазовима на међународној сцени.

Саговорници су заједнички констатовали да је важно радити на даљем јачању сарадње две земље, а посебно на унапређењу економске сарадње која је у протеклој години забележила рекордну вредност размене са укупним повећањем од 16, 3% у поређењу са 2020. годином.

Државни секретар Старовић посебно је захвалио на швајцарској развојној помоћи Србији од 96,5 милиона швајцарских франака намењених економском развоју и запошљавању, борби против климатских промена и развоју демократских институција и цивилног друштва.

Такође, Старовић и Лој су  се сагласили да је очување мира и стабилности на западном Балкану од суштинске важности, и заједнички оценили позитивне ефекте иницијативе „Отворени Балкан“, која доприноси јачању регионалне сарадње и помирењу у региону.