Виндхук: Амбасадор Перишић са државном секретарком министарства пољопривреде, вода и земљишне реформе Намибије

02. Aug 2022.
Амбасадор Републике Србије у Анголи Милош Перишић састао се, током посете Републици Намибији, коју покрива на нерезиденцијалној основи, са државном секретарком министарства пољопривреде, вода и земљишне реформе Аном Шиведом.

Амбасадор Перишић је указао на традиционално добре и пријатељске односе између Србије и Намибије и потребу за унапређењем сарадње у области пољопривреде.

 
Он је истакао да је Србија водећи произвођач житарица, семенске робе и механизације у региону и да поред пољопривредних факултета у нашој земљи постоји и неколико института који се баве производњом семена и садног материјала. 

Шиведа је истакла да је Намибија веома заинтересована за сарадњу са Србијом, посебно имајући у виду знања и технологије са којима располаже. 

Изразила је спремност да у наредном периоду угости делегацију министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и позвала српске привреднике да посете Виндхук. 

Она је посебно нагласила да је Намибија један од значајнијих произвођача висококвалитетног меса у Африци, које се дистрибуира целом свету и изразила наду да би намибијско месо могло да се извози и у Србију.