Сеул: Дружење српских и корејских студената у оквиру програма „Млади амбасадори Србије“

21. нов 2022.
Корејски студенати, претежно са Катедре за српски језик Ханкук универзитета за стране студије (Hankuk University of Foreign Studies - HUFS), окупили су се у Амбасади Србије у Сеулу, у оквиру иницијативе „Млади амбасадори Србије“, која је започета прошлог месеца.

Овога пута корејским студентима се придружило и петоро српских студената који бораве и студирају у Сеулу, како би се ближе упознали и разговарали о сличностима и разликама између српске и корејске културе.

Двочасовно дружење корејских и српских студената протекло је у веома лепој атмосфери, а Амбасада је за ову прилику припремила и традиционално српско послужење.

Оцењено је да програм „Млади амбасадори Србије“ веома добро напредује, да корејски студенти стичу нова знања о Србији, а неколико њих је већ најавило да ће у наредним месецима посетити нашу земљу.

Похваљена је и активност корејских студената у промоцији Србије на друштвеним мрежама, превасходно кроз инстаграм налог ох.сербија (oh.serbia), где се редовно поставља садржај на корејском језику, са циљем да се корејској публици приближе српска култура, обичаји, храна, природне и природне лепоте.

Активности и окупљања у оквиру програма „Млади амбасадори Србије“ биће настављене и у наредним месецима.