Састанак амбасадорке др Снежане Јанковић са Михаелом Хармсом, генералним директором Одбора за исток немачке привреде

18. феб 2021.
Амбасадорка др Снежана Јанковић имала је данас састанак са Михаелом Хармсом, генералним директором Одбора за исток немачке привреде. Током састанка са задовољством је констатован висок ниво билатералне економске сарадње између Србије и Немачке, која је и у кризној 2020. години наставила да се развија готово без негативних последица.

Размењена су мишљења о могућностима за даље унапређење привредне сарадње и улагања у Србију, посебно имајући у виду да је Савезна Република Немачка један од водећих инвеститора који у Србији запошљава преко 67.000 људи.

Михаел Хармс је пренео да постоји континуиран снажан интерес немачких компанија за улагања у Србију, који може у извесној мери бити и додатно подстакнут потребом компанија за релоцирањем производње због последица пандемије.

Обострано је закључено да ће предстојећа видео конференција председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић са компанијама које су чланице Одбора за исток немачке привреде, бити веома добра прилика да се размотре сви аспекти билатералне економске сарадње и могућности за њено даље интензивирање.