Ђурић са главним директором за Европу у Савету за националну безбедност САД

30. апр 2021.
Амбасадор Републике Србије у САД Марко Ђурић разговарао је са  главним директором за Европу у Савету за националну безбедност САД Амандом Слоут, о билатералној сарадњи и дијалогу Београда и Приштине.

Поводом првих сто дана администрације председника Џозефа Бајдена, амбасадор Ђурић пренео је Аманди Слоут честитке највишег руководства Србије на оствареним успесима у области економије и у процесу вакцинације, саопштила је синоћ Амбасада Србије у САД.

У том смислу, истакао је жељу Србије да се позитиван економски тренутак у САД заједничким снагама употреби за даље јачање билатералних односа, утемељених на континуираном увећању трговинске размене и директних инвестиција.

Ђурић је указао на то да Србија високо цени америчку подршку на њеном путу евроинтеграција, као и да је снажан импулс САД том процесу од великог значаја.

Додао је да је амерички импулс неопходан и приштинској страни када је реч о спровођењу постигнутих споразума у свим форматима, с обзиром на то да се Приштина сувише често оглушава о позиве међународних, па и америчких званичника на одговоран приступ и наставља да делује у супротности са сваким договором.

Ђурић је закључио да је Србија охрабрена посвећеношћу актуелне администрације договорима из Вашингтона, као и да ће наставити да показује да је озбиљан и кредибилан партнер како на билатералном, тако и на мултилатералном плану.

Извор: Танјуг