Tamara Vučić u poseti Francuskoj, susrela se sa Brižit Makron

06. jun 2023.
Supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić boravila je u poseti Francuskoj i tom prilikom se sastala sa suprugom francuskog predsednika Brižit Makron.

Tokom radnog ručka koji je u čast prve dame Srbije priređen u Jelisejskoj palati, sagovornice su razmenile mišljenja o aktivnostima na planu zdravstvene i socijalne zaštite dece od najranijeg perioda razvoja, do pete godine života, kao i o problemima sa kojima se mladi susreću u adolescentskom uzrastu. 

Tamara Vučić i Brižit Makron su se posebno osvrnule na probleme koji proističu iz sveopšte prisutnog vršnjačkog nasilja, kao i na visok stepen femicida širom sveta. 

Gospođa Vučić je, takođe, iskoristila priliku da pokrene brojna pitanja o saradnji na polju kulture i obrazovanja, posebno ističući naše angažovanje u oblasti frankofonije i značaj učenja francuskog jezika na svim nivoima obrazovanja u Srbiji. 

Tamara Vučić je upoznala sagovornicu sa kandidaturom Srbije za organizaciju Međunarodne specijalizovane izložbe "EKSPO 2027" u Beogradu, ukazavši na značaj održavanja ovog izuzetnog događaja za čitav region Jugoistočne Evrope. 

Tamara Vučić je u društvu Brižit Makron nastavila posetu Parizu obilaskom vodeće klinike za lečenje malignih bolesti "Gistav Rusi".

Tokom posete, supruga predsednika Republike Srbije imala je priliku da se upozna sa iskustvima Francuske u lečenju ovih bolesti, kao i da razgovara o mogućnostima za buduću saradnju između bolnica dveju zemalja.

Izvor: Tanjug