Ministar Dačić se sastao sa generalnom sekretarkom Regionalnog saveta za saradnju

30. mar 2023.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Beogradu sa generalnom sekretarkom Regionalnog saveta za saradnju Majlindom Bregu.

Majlinda Bregu se zahvalila na podršci koju Vlada Srbije pruža radu Regionalnog saveta za saradnju. Posebno je istakla značaj sporazuma koji su, uz asistenciju RSS, potpisani na Samitu Berlinskog procesa 3. novembra 2022. godine (Sporazum o putovanju sa ličnim kartama, Sporazum o priznavanju fakultetskih diploma i Sporazum o priznavanju licenci lekara, stomatologa i arhitekata) i izrazila nadu da će njihova ratifikacija u Srbiji biti uskoro okončana i da će oni biti u punoj primeni do oktobra meseca, kada je planiran naredni Samit Berlinskog procesa u Tirani.

Šef srpske diplomatije Dačić istakao da je regionalna saradnja jedan od naših spoljnopolitičkih prioriteta i  dodao da će Republika Srbija i dalje, kao i do sada, biti iskren i konstruktivan partner RSS. Takođe, izrazio je podršku radu RSS i GS Bregu i ukazao da veoma cenimo saradnju koju RSS ima sa EU i da smatramo da saradnja u kontekstu evropskih integracija treba da ostane ključni faktor političkog delovanja i cilj RSS.