Kozarev sa generalnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Ekvatorijalne Gvineje

14. okt 2024.
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Dušan Kozarev razgovarao je danas sa generalnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Ekvatorijalne Gvineje Matijasom Ngemom Mbaom Medjaom.

Tom prilikom, Kozarev je istakao da dve zemlje vezuje tradicionalno prijateljstvo i naglasio čvrsto opredeljenje Srbije za unapređenje i produbljivanje sveukupne saradnje sa Ekvatorijalnom Gvinejom.

Srbija, poručio je Kozarev, izuzetno ceni čvrstu i kontinuiranu podršku Ekvatorijalne Gvineje suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Ukazao je, takođe, na značaj bilateralnih poseta na visokom nivou ističući da su snažan podsticaj razvoju  odnosa i produbljivanju saradnje na brojnim poljima. 

Kozarev je naveo da je Srbija zainteresovana za jačanje privrednih veza sa Ekvatorijalnom Gvinejom, pre svega za unapređenje trgovinske razmene.

Sagovornici su se, prilikom današnjeg susreta, osvrnuli i na značaj programa „Svet u Srbiji“ i izrazili zadovoljstvo što studenti iz Ekvatorijalne Gvineje, od početka tog projekta, iskazuju zainteresovanost da u našoj zemlji stiču visoko obrazovanje.

Dogovorena je intenzivnija saradnja dva ministarstva, pre svega u domenu usavršavanja kadrova.