Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Turske

07. apr 2021.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Turske Hamija Aksoja, kojem je poželeo uspeh tokom rada u Beogradu.

Ambasador Aksoj je predsedniku Vučiću preneo srdačne pozdrave predsednika Erdogana. Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je izrazio veliko zadovoljstvo zbog postignutog visokog nivoa bilateralnih odnosa Srbije i Turske, posebno zbog intenzivnog političkog dijaloga, kao i pojačane ekonomske saradnje, u atmosferi međusobnog uvažavanja i poverenja, čime dve zemlje daju i snažnu podršku stabilnosti celog regiona. U tom kontekstu je pozdravio sve izraženiji interes turskih kompanija da ulažu u srpsku privredu, posebno u slabije razvijenim delovima naše zemlje.
 
Predsednik Vučić je istakao da veoma uvažava lični doprinos predsednika Erdogana dolasku investitora iz Turske u Srbiju.
 
Predsednik Vučić je naglasio da se nada da će okolnosti da dozvole da uskoro bude održana sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske, čijem radu naša zemlja pridaje veliki značaj.
 
Dvojica sagovornika su razgovarali i o rezultatima konkretnih zajedničkih projekata, pri čemu su po značaju izdvojeni projekti u oblasti infrastrukture.

 

Izvor: predsednik.rs

Foto: predsednik.rs / Dimitrije Gol