Ministar Dačić primio šefa diplomatije Jemena

06. nov 2023.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić susreo se danas sa ministrom inostranih poslova Republike Jemen Ahmedom Avadom bin Mubarakom, koji boravi u prvoj radnoj poseti Republici Srbiji.

Šef srpske diplomatije je ukazao da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i izrazio nadu da će, nakon ove posete, otpočeti konkretnija saradnja u oblastima od zajedničkog interesa, a naročito na planu ekonomije, zdravstva i obrazovanja. 

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je naglasio da je za Srbiju od izuzetnog značaja očuvanja kulturnog, istorijskog i religijskog nasleđa na Kosovu i Metohiji, što je jedno od najosetljivijih pitanja za našu zemlju i srpski narod, te da, u tom smislu, Srbija očekuje razumevanje Jemena.

Ministar inostranih poslova Republike Jemen Ahmed Avad bin Mubarak je zahvalio na prijateljskoj i toploj dobrodošlici i istakao opredeljenost Republike Jemen za razvoj saradnje sa Republikom Srbijom.

Ističući značaj saradnje u oblasti obrazovanja, ministar Ahmed Avad bin Mubarak je izrazio interes za učešće jemenskih studenata u projektu „Svet u Srbiji“ od naredne školske godine.