Јовић са амбасадором Италије

06. Sep 2024.
Државни секретар у Министарству спољних послова Дамјан Јовић састао се данас са амбасадором Републике Италије у Србији Луком Горијем.

У срдачном разговору изражено је обострано задовољство традиционално добрим односима и интензивном билатералном сарадњом.

Подвукавши да се између две земље одвијају редовни сусрети на високом нивоу и динамичан политички дијалог, саговорници су се осврнули и на недавну успешно реализовану посету министра спољних послова Републике Србије Марка Ђурића Риму. 

Размотрене су, такође, могућности за даље јачање свеукупне сарадње, као и предстојеће заједничке активности у години у којој обележавамо 145. годишњицу успостављања дипломатских односа и 15 година стратешког партнерства. 

Размењена су мишљења и о актуелној ситуацији на Косову и Метохији, а државни секретар Јовић је информисао саговорника о константним притисцима и институционалном насиљу над српским народом, те захвалио на доприносу који италијански контингент у саставу КФОР пружа безбедности и стабилности у Покрајини.

Државни секретар Јовић је и овом приликом изразио захвалност на континуираној подршци Италије на плану европских интеграција.