Ђурић: Предстојећи Експо 2027 важан за репозиционирање Србије у свету

06. Sep 2024.
Министар спољних послова Србије Марко Ђурић састао се данас са генералним секретаром Међународног бироа за изложбе (БИЕ) Димитријем Керкентзесом, са којим је разговарао о темама од значаја за предстојећу Специјализовану изложбу Експо 2027, чији ће Србија бити домаћин.

Министар Ђурић захвалио је генералном секретару БИЕ Керкентзесу и његовом тиму на напорима које улажу у припреме и организацију те за Србију изузетно значајне манифестације. 

Шеф српске дипломатије констатовао је да је предстојећи Експо 2027 веома важан за репозиционирање Србије у свету, додајући да ће то бити прилика да учесници и гости са свих меридијана из прве руке виде оно што Србија има да понуди. 

Чињеница да смо добили прилику која се пружа једном у животу и избор Србије за домаћина те престижне манифестације међу бројним кандидатима, констатовао је Ђурић, сведочи о развоју и напретку наше земље, а посебан изазов за све нас је да баш Експо 2027 у Београду буде најбољи до сада. 

Незаобилазна тема приликом сусрета и разговора које је имао са званичницима широм света од почетка свог мандата, истакао је министар, односила се на значај манифестације Експо 2027 и жеље Србије, као домаћина, да окупи што више земаља које ће се представити на тој специјализованој светској изложби. 

Ђурић је, такође, нагласио да је Министарство спољних послова спремно да свим својим капацитетима пружи допринос организацији те значајне светске манифестације.