Делегација МСП на Сталном савету Франкофоније

18. сеп 2024.
Делегација Министарства спољних послова, предвођена Државним секретаром Николом Стојановићем, учествовала је данас на Сталном савету Франкофоније у Паризу.

У обраћању делегацијама Стојановић је истакао опредељеност и дубоку посвећеност Србије вредностима Франкофоније, као и подршку мисији те организације на плану унапређивања лингвистичких и културних различитости. 

Уз дугу традицију учења и неговања француског језика кроз свој образовни систем, Србија жели да допринесе овој заједници дајући подршку изучавању и употреби француског језика, али и унапређењу мира, демократије, солидарности, људских права и одрживог економског развоја.

Истакнута је и жеља Србије за додатним ангажманом у активностима ове организације са циљем стицања статуса пуноправног члана у међународној заједници франкофоних земаља, а уједно и на промоцији свих језичких, културних и политичких вредности за које се ова међународна организација залаже.

У саставу делегације су, поред државног секретара Стојановића, били и помоћник министра спољних послова, амбасадор Катарина Лалић Смајевић и национални кореспондент за Франкофонију Саша Ојданић.