Млађе дипломате из Либије на усавршавању у МСП Србије

19. сеп 2024.
Генерални секретар Министарства спољних послова Душан Козарев састао се данас са директором Института за дипломатске студије Министарства спољних послова и међународне сарадње Државе Либије Калифом Ахмедом.

Пожелевши присутнима добродошлицу, Козарев је навео да је посета делегације Института за дипломатске студије Либије још један од доказа блиске сарадње две земље, али и два министарства спољних послова.

Генерални секретар је истакао да Србија и Либија имају традиционално пријатељске везе, које су сваким даном све јаче, а што даје могућност унапређењу билатералне сарадње на свим нивоима, а посебно када је реч о грађевинарству, енергетици и пољопривреди.

Узимајући у обзир споразум о сарадњи између две дипломатске академије, на састанку је договорен и долазак око двадесет либијских млађих дипломата на обуку у Министарство спољних послова Србије у циљу преноса знања и добрих пракси.

Приликом данашњег сусрета, чланови либијске делегације најавили су учешће и најбоље могуће представљање своје земље на Специјализованој изложби Експо 2027, чији ће домаћин бити Београд.