Selaković čestitao novom ministru inostranih poslova Republike Kipar

11. jan 2022.
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je Janisu Kasulidisu stupanje na dužnost ministra spoljnih poslova u Vladi Republike Kipar.

Selaković je u pismu naveo da se raduje budućoj bliskoj saradnji sa Kasulidisom, kao dokazanim prijateljem Srbije i srpskog naroda, na intenziviranju političkog dijaloga u svim oblastima od interesa za dve prijateljske zemlje.

„Visoko cenimo Vaše prethodne neposredne doprinose u produbljivanju sveukupnih odnosa, koje ste pružali obavljajući funkciju ministra spoljnih poslova Republike Kipar, a koji su potvrđeni kroz mnogobrojne lične kontakte sa najvišim zvaničnicima Republike Srbije, kao i kroz uticaj koji je Vaš politički angažman nastavio da daje u oblikovanju i osnaživanju bratskih odnosa dveju zemalja“, navodi se u čestitki.

Ministar Selaković je naveo da punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje jedan od ključnih spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, i da smo zahvalni Kipru na kontinuiranoj i postojanoj podršci.

„Uveren sam da ćemo i u periodu pred nama moći na računamo na razumevanje Vaše zemlje u adekvatnom vrednovanju reformskih aktivnosti koje sprovodimo u procesu evrointegracija“, poručio je šef srpske diplomatije.

Selaković je istakao da Srbija veoma ceni dosledan stav Kipra o poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje, poručivši da će Srbija nastaviti da čvrsto podržava suverenitet i teritorijalni integritet Republike Kipar.