Ministar Dačić razgovarao sa kiparskim kolegom

23. nov 2023.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa ministrom spoljnih poslova Republike Kipar Konstantinosom Kombosom.

U razgovoru je obostrano izraženo zadovoljstvo bilateralnim odnosima Srbije i Kipra zasnovanim na čvrstom prijateljstvu, međusobnom poverenju, istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti dva naroda, kao i uzajamna podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu, uz naglasak na neophodnost principijelnog poštovanja ovog ključnog načela u međunarodnim odnosima.

Istaknuta je potreba još intenzivnije komunikacije i uzajamnog redovnog informisanja na svim nivoima o najvažnijim pitanjima za dve zemlje.

Sa naše strane izražena je posebna zahvalnost Kipru na kontinuiranoj podršci procesu evropskih integracija Republike Srbije.

Konstatovano je da današnji Visoki savet za saradnju Srbije i Kipra potvrđuje snažno opredeljenje dve države da dodatno jačaju svestranu saradnju.

Izraženo je zadovoljstvo zbog potpisivanja Memoranduma o saradnji između Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Republike Kipar.