VIZNI REŽIM
 

Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Obični pasoši i druge putne isprave: Potrebna viza
Napomena:  

 

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID- 19                                                                                      

Strani državljani mogu ući u Solomonova Ostrva, uz potvrdu o vakcinaciji protiv zarazne bolesti COVID-19 i negativni PCR test ne stariji od 72 sata od ulaska u zemlju.

Za putnike koji putuju direktno iz Australije ili Fidžija nije potrebno prethodno zdravstveno odobrenje, dok za sve ostale putnike (koji dolaze van pomenute dve države), potrebno je unapred dostaviti potvrdu o vakcinaciji i negativan PCR test nadležnoj nacionalnoj instituciji (Nacionalni operativni centar za medicinske hitne slučajeve) na mejl NHEOC_repat@moh.gov.sb radi dobijanja prethodnog odobrenja za putovanje (dokumentaciju je potrebno poslati najmanje jedan dan ranije kako bi se dobilo odobrenje).

Takođe, trećeg dana nakon ulaska u zemlju (Solomonova Ostrva), sva lica su obavezna da se podvrgnu PCR testu. U slučaju pozitivnog rezultata, obavezna je samoizolacija u kućnim uslovima u trajanju od najmanje sedam dana, kao i testiranje svih kontakata inficiranog lica.

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE                                                                          

Državljanima R. Srbije je, za ulazak na Solomonova ostrva, potrebna viza.

Sve informacije o vrsti, tipu i uslovima za pojedine kategorije viza se mogu naći na: https://www.commerce.gov.sb/departments-units/immigration/visas.html

SOCIJALNI SPORAZUMI                                                                                                        

Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE:                                                                                                        

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Aktuelnu informaciju o zdravstvenoj situaciji u ovoj zemlji možete videti na sajtu Svetske zdravstvene organizacije: www.who.int

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Preporučuje se uobičajena doza opreznosti pri putovanju na ovo pacifičko ostrvo

Kontakti:                                                                                                                                                    

Prilikom boravka na Solomonovim ostrvima, za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Kanberi, putem sledećeg broja telefona: + 612 / 6290-2630 i + 612 / 6290-2948 i elektronske adrese: embassy.canberra@mfa.rs i office.canberra@mfa.rs koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Solomonova ostrva.