Jереван: Одржана презентација туристичких потенцијала Србије

18. sep 2024.
У организацији Туристичке организације Србије (ТОС), у Јеревану је одржана презентација туристичких потенцијала Србије, којој је присуствовало око 60 туроператора из Јерменије.

Амбасадорка Цветковић је у уводном обраћању поздравила присутне и представила дипломатске односе Србије и Јерменије, који ове године бележе јубилеј – 30 година од успостављања.

Говорила је о традиционалном пријатељству и сличности два народа, која додатно повезује и традиција хуманитарне сарадње. Осврнула се на значај успостављања и развијања сарадње на локалном нивоу, између српских и јерменских градова. Посебну пажњу је посветила туристичким потенцијалима и значају унапређења туристичке размене.

Такође, истакла је то и да ће Београд бити домаћин Специјализоване светске изложбе Eкспо 2027, која ће бити још један значајан потенцијал за унапређење туристичке размене.

Након уводних обраћања, представница ТОС Олга Стојановић одржала је садржајну и детаљну презентацију туристичке понуде Србије. Присутнима је представила туристичке потенцијале Србије, градове, планине, бање, манастире. На догађају су учествовали и представници две туристичке агенције из Србије, који су присутнима представили потенцијале бањског и планинског туризма у Србији, као и сличности и блиске везе два народа.