Ђурић са амбасадорком Немачке

22. aoû 2024.
Министар спољних послова Републике Србије Марко Ђурић састао се данас са амбасадорком Савезне Републике Немачке Анке Конрад.

Министар Ђурић је констатовао да је Немачка један од најзначајнијих политичких и економских партнера Србије, и изразио очекивање да ће две земље наставити да сарађују на развоју западног Балкана и очувању регионалне стабилности.

Србија је, како је рекао, јасно опредељена за пуноправно чланство у Европској унији, и то ће остати њен стратешки циљ, а на том путу, као и у процесу реализације наше реформске агенде, рачуна на подршку Немачке.

У том смислу, за Србију су веома важни напори који се чине у оквиру „Берлинског процеса“ како би се поспешила сарадња у региону, рекао је Ђурић, прихватајући позив да почетком октобра учествује на министарском састанку тог процеса у Берлину.

Саговорници су се осврнули и на низ актуелних регионалних питања, а Министар Ђурић је поручио да ће Србија наставити да буде поуздани стуб регионалне стабилности и да ће добронамерном и кредибилном спољном политиком, у сарадњи са иностраним партнерима, настојати да, радећи на сопственом развоју и развијајући добросуседску сарадњу, доприноси и напретку читавог западног Балкана.