Буенос Ајрес: Презентација књиге ,,Еславиа ал Сур”

13. aoû 2024.
У просторијама Амбасаде Србије, 13. августа 2024. године презентована је књига филмског критичара и новинара Пабла Де Вите ,,Eславиа алс ур" о снимању јединог филма насталог у сарадњи кинематографија двеју земаља ,,Пут на југ”, аргентинског режисера Хуана Баутисте Стањара.

Промоција је окупила изузетан број гостију,  међу којима је био и заменик министра Леополдо Саорес из Министарства спољних послова Аргентине, амбасадори више земаља, представници градских власти, културних институција и јавног живота Буенос Ајреса, као и представници овдашње српске заједнице.

Присутнима су се обратили амбасадор Вељко Лазић, режисер филма Стањаро, аутор књиге Де Вита као и најистакнутији филмски критичари Ромуло Берути и Карлос Морели.

Обраћајући се окупљенима, амбасадор Лазић је, између осталог, истакао да је аутор књиге Пабло де Вита велики пријатељ и уважени сарадник Амбасаде Србије у Буенос Ајресу. Подсетио је и да му је пре неколико година додељено признање за посебан допринос у реализацији бројних заједничких пројеката, као и на пољу промоције српске културе и уметности, уз уверење да ће се ова плодна и успешна сарадња наставити и у будућности.