Министар Ђурић положио венац на гроб Хејдара Алијева и споменик „Вечна ватра“

02. Sep 2024.
Министар спољних послова Србије Марко Ђурић данас је у Бакуу положио венац на гроб бившег председника Азербејџана Хејдара Алијева и његове супруге Зарифе Алијеве.

Шеф српске дипломатије је на почетку дводневне посете Азербејџану био примљен на највишем нивоу, и имао прилику да разговара са садашњим председником Азербејџана Илхамом Алијевом, коме је пренео пријатељске поздраве председника Србије Александра Вучића.

По завршетку церемоније, министар Ђурић је посетио и „Алеју мученика“, где је положио венац на споменик „Вечна ватра“.

Ђурић се данас, другог дана посете Бакуу, састаје са министром спољних послова Азербејџана Џејхуном Бајрамовом, премијером Алејем Асадовом и министром за рад и социјалну заштиту становништва Сахилом Бабајевом. 

Првог дана посете, у разговору са председником Алијевом, констатовано је да је стратешко партнерство Србије и Азербејџана велико богатство, које ће у будућности наставити да се надограђује. 

Сусрети у Бакуу прилика су за разговор о конкретним областима у којима ће сарадња двеју земаља и у будућности наставити да се развија у духу изванредних српско-азербејџанских политичких односа.