gototopgototop
Министарство спољних послова Спољна политика Процес ЕУ интеграција и регионална сарадња Регионалне иницијативе
уторак, 06. јун 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Регионална канцеларија за сарадњу младих (RYCO)
+ larger fontnormal font- Smaller font
На Самиту о ЗБ, одржаном у Паризу, 4. јула 2016. године, потписан је Споразум о успостављању Регионалне канцеларије за сарадњу младих. Његовим потписивањем предвиђено је унапређење регионалне мобилности и размене међу младима на ЗБ, практично успостављање Регионалне канцеларије за сарадњу младих, као и низ активности у духу помирења и јачања регионалне сарадње. Конститутивни састанак Управљачког одбора Регионалне канцеларије за сарадњу младих одржан је 8. децембра 2016. године у Тирани. У раду УО учествују по два представника Уговорних страна споразума – представник ресорног министарства задуженог за омладинску политику и представник цивилног сектора.

Влада Републике Србије је 29. новембра 2016. усвојила Предлог закона о потврђивању Споразума о успостављању Регионалне канцеларије за сарадњу младих који је упућен у парламентарну процедуру. Са контрибуцијом од 389.000 ЕУР Република Србија је далеко највећи контрибутор, када је реч о појединачним годишњим финансијским доприносима Уговорних страна.

Седиште Регионалне канцеларије за младе је у Тирани, а функцију генералног секретара Регионалне канцеларије за сарадњу младих обавља представник Републике Србије Ђуро Блануша.

Веб сајт: www.rycowb.org