gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Саопштења
Дачић Џаферовићу: Ти си учествовао у ратним злочинима, ја не Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 29. септембар 2020.
551901Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић поручио је данас председавајућем Председништва БиХ Шефику Џаферовићу да је био део власти у време Слободана Милошевића, али да, за разлику од њега, није учествовао у ратним злочинима.
Опширније...
 
Министар Дачић примио новоименованог амбасадора Републике Анголе Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 29. септембар 2020.
11Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету амбасадора Републике Анголе у Београду Алсина душ Празереш Изата Франсишко да Консеисаоа, поводом његовог ступања на дужност.
Опширније...
 
Дачић и Шиб: Односе Србије и Немачке карактерише интензивна сарадња на политичком и економском плану Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 28. септембар 2020.
Dacic -_SibПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас амбасадора Савезне Републике Немачке у Београду Томаса Шиба.
Опширније...
 
Дачић примио у опроштајну посету амбасадорку Канаде Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 25. септембар 2020.
25092020 5Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку Канаде Кетлин Чабу, која ускоро завршава своју дужност у Републици Србији.

Министар Дачић је изразио захвалност амбасадорки Чаби на личном доприносу интензивирању политичког дијалога и сарадње између Србије и Канаде, наглашавајући да је током њеног мандата сарадња, посебно у економској области, подигнута на виши ниво.

Заједнички је оцењено да постоји позитивна динамика развоја билатералних односа последњих година и исказана је спремност за ревитализацију политичког дијалога на високом нивоу и спремност за даље развијање партнерских односа.

У разговору је оцењено да су односи између две земље у сталном успону, али и да постоји још простора за јачање међусобног дијалога, размену посета на свим нивоима и повезивање привреда двеју земаља.

Изражено је обострано задовољство због чињенице да се стање изазвано пандемијом поправља у обе земље и да се број оболелих свакодневно смањује што омогућава постепену нормализацију живота и укидање рестриктивних мера уведених током пандемије.

Амбасадорка Чабa је још једном захвалила министру Дачићу на свесрдној помоћи око репатријације канадских држављана током пандемије изазване Ковидом 19.

Амбасадорка Кетлин Чабa истакла је да из Републике Србије носи веома лепе успомене и да је задовољна реализовањем неколико значајних, првенствено, културних пројеката.

Шеф српске дипломатије пожелео је амбасадорки Чабa пуно успеха на професионалном и личном плану.

Опширније...
 
Државни секретар Стевановић учествовао на Неформалном састанку Савета министара спољних послова BSEC-а Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 25. септембар 2020.
ds bsec_sept_2020Државни секретар Министарства спољних послова Немања Стевановић учествовао је данас на Неформалном састанку Савета министара спољних послова Организације за црноморску економску сарадњу (BSEC), одржаном путем видео конференције.
Опширније...
 
Дачић и Линде: Спремност за детаљно информисање и размену искуства о председавању Србије ОЕБС-у, обзиром да ће Шведска председавати током 2021. године Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 24. септембар 2020.
DПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је телефоном са министарком иностраних послова Краљевине Шведске Ан Линде.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>