gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
уторак, 24. март 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић: "Влада ће наставити да шаље авионе по српске држављане"
+ larger fontnormal font- Smaller font
 Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић изјавио је данас да ће Влада наставити да шаље авионе тамо где је то могуће, како би превезли српске држављане који су остали заробљени због прекида међународног саобраћаја и пандемије Covid-19. .

"На аеродромима у Дохи, Москви и Паризу сакупили су људе из целог света. У Доху су стигли из Вијетнама, Тајланда, са Балија, из Аустралије. На лету из Москве смо имали једну групу која је стигла са Kубе али и људе из тог целог региона", рекао је Дачић за Студио Б.

Он је рекао да су авиони Ер Србије јуче послати у Доху, Москву и Париз, а да ће данас још један авион одлетети у Париз, јер се ту скупља велики број људи из разних крајева.

Влада Републике Србије ће покушати да организује и летове према још неким градовима у централној Европи али и за САД, где има много српских студената и пословних људи, рекао је министар спољних послова.

Он је истакао да су приоритет болесни, ученици, студенти и пословни људи.

Дачић је потврдио да је још један српски дипломата у Швајцарској оболео од Covid-19.
Министар је изразио наду да је први дипломата који је био заражен оздравио.
"Не знам да ли је излечен, јер када се јавио у Швајцарској на контролу рекли су му да немају тестове", навео је Дачић.

Дачић је апеловао на грађане Србије да се придржавају владиних мера које су базиране на препорукама Светске здравствене организације, како би се спречило ширење Covid-19, јер како је рекао, ако не поштујемо мере нећемо имати успех, а то ће на крају погодити све.