gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
субота, 29. фебруар 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са почасним конзулом Србије на Мадагаскару
+ larger fontnormal font- Smaller font
Pocasni konzul_RS_na_MadagaskaruПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у Министарству спољних послова почасног конзула Републике Србије на Мадагаскару Маминиаина Раватомангу.

Министар Дачић је изнео очекивање да ће се кроз рад почасног конзулата, који је отворен у мају 2019. године, унапредити и политички дијалог две земље, имајући у виду да Србија на Мадагаскару нема своју Амбасаду.

Обострано је оцењено да постоји интерес да две пријатељске земље раде на унапређењу сарадње у свим областима од заједничког интереса, а пре свега на економској сарадњи, која је недовољно развијена. Као области у којима би се она могла успоставити, издвојене су фармацеутска индустрија, увоз и извоз зачинског биља, кафе, ваниле и сл.

Почасни конзул Раватомангу, који први пут борави у Србији, пренео је позитивне утиске које носи из ове посете и изразио спремност да чешће борави у Србији, како би допринео унапређењу сарадње између Србије и Мадагаскара, посебно у економској области.

Министар Дачић је изразио наду да ће у наредном периоду Србију посетити председник Мадагаскара Андри Раџоелина, коме је, у мају прошле године, приликом посете министра Дачића Мадагаскару, пренет позив председника Србије за посету. Истовремено, упутио је и позив свом колеги, новом министру иностраних послова Мадагаскара Најну Андријанцитохаину, за узвратну посету.