gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
четвртак, 07. новембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић примио је новоименованог амбасадора Републике Грчке
+ larger fontnormal font- Smaller font
I. Dacic_-_amb._GrckeПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је у куртоазну посету новоименованог амбасадора Републике Грчке Јоргоса Диакофотакиса.

У срдачном разговору констатован је висок ниво сарадње између Републике Србије и Републике Грчке и подвучена блискост два народа и државе.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић је изразио задовољство због чињенице да ће 14. новембра 2019. године бити у прилици да угости министра иностраних послова Републике Грчке Никоса Дендиаса, као и због тога што ће већ 10. децембра 2019. године председник Републике Србије Александар Вучић посетити Републику Грчку.

Министар Дачић је пренео да верује да ће одржавање нове седнице Високог савета за сарадњу, а која је планирана за 11. децембар 2019. године, додатно продубити и овако одличне билатералне односе између две државе.

Нови амбасадор Републике Грчке у Републици Србији Јоргос Диакофотакис је захвалио за пријем и истакао да верује да ће за време његовог мандата наши односи бити још бољи и разноврснији.