gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
уторак, 29. јануар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Интерес за јачање веома добрих политичких односа и унапређење билатералне сарадње између Србије и Мјанмара
+ larger fontnormal font- Smaller font
MSP MjanmaraПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, који борави у првој званичној посети Мјанмару, разговарао је данас са државним саветником и министром иностраних послова Мјанмара До Аунг Сан Су Ћи.

У пријатељском разговору потврђено је традиционално вишедеценијско пријатељство између наших земаља и народа и изражена обострана спремност и интерес за даље јачање веома добрих политичких односа и унапређење свестране билатералне сарадње, посебно eкономске, као и сарадње на мултилатералном плану.

Министар Дачић је изразио захвалност на принципијелном ставу Мјанмара о непризнавању једнострано проглашене независности Косова и подршци очувању територијалног интегритета и државног суверенитета Србије.
Нагласио је да у потпуности подржавамо напоре Владе Мјанмара, које чини у процесу демократске транзиције, а нарочито у мировном процесу и процесу постизања националног помирења у земљи, на чему је државни саветник Мјанмара До Аунг Сан Су Ћи изразила захвалност. Подвукла је да високо цени дугогодишње традиционално пријатељство између наших земаља и народа и да ће се заложити да се пријатељске везе и узајамна сарадња и даље успешно развијају.