gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
петак, 21. април 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Јачање сарадње у области културе, образовања, омладине и спорта Србије и Републике Кореје
+ larger fontnormal font- Smaller font
JongПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са генералним директором Бироа за сарадњу у области културе у Министарству иностраних послова Републике Кореје Ли Ен Јонгом.

На данашњем састанку разговарано је о унапређењу билатералних односа између Републике Србије и Републике Кореје, као и сарадњи у оквиру међународних организација, са посебним фокусом на Унеско.

Са корејском делегацијом, на чијем челу је Ли Ен Јонг, данас је одржан и први састанак делегацијa Републике Србије и Републике Кореје о сарадњи у области културе, образовања, омладине и спорта. Одржавање састанка иницирала је корејска страна.

Састанак је био прилика да се размотре облици сарадње на основу постојећег Споразума у поменутим областима, као и за договор о сачињавању програма сарадње у области културе, образовања, омладине и спорта за период од 2018-2021. године. Тим програмом била би обухваћена 2019. година, када је 30. годишњица од успостављања дипломатских односа између две земље, а обележавање овог јубилеја на адекватан начин је била и једна од тема састанка двеју делегација.Састанак министра Дачића са Ли Ен Јонгом
Састанак министра Дачића са Ли Ен Јонгом
Састанак министра Дачића са Ли Ен Јонгом
Састанак министра Дачића са Ли Ен Јонгом