gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis
Aktivnosti DKP RS
Fažana: Održan Festival nacionalnih manjina Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
subota, 07. septembar 2019.
fazana3Generalni konzul Goran Petrović prisustvovao je Festivalu nacionalnih manjina "Fažani s ljubavlju" i u pozdravnom govoru zahvalio predsedniku opštine na pomoći koju Fažana pruža Veću srpske nacionalne manjine i dodao da se broj učesnika povećava, što ukazuje da je manifestacija postala tradicionalna.
Opširnije...
 
Buenos Ajres: Dela Mokranjca predstavljena na koncertu u argentinskom MIP-u Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 05. septembar 2019.
dela mokranjcaAmbasadorka Jela Baćović i generalni direktor za kulturu MIP Serhio Alberto Baur otvorili su 5. septembra svečani koncert Dečijeg hora Argentine i srpske harfistkinje Lene Petrović u Ministarstvu spoljnih poslova i vera. Koncert „Zbližimo se putem muzike" organizovala je Ambasada Srbije u okviru ciklusa MIP-a Argentine „Spajanje kultura".
Opširnije...
 
Berlin: Letnji prijem u Ambasadi Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 03. septembar 2019.
altNemački savezni ministar privrede i energetike Peter Altmajer (CDU) bio je gost i govornik na letnjem prijemu koji su zajednički organizovali Ambasada Srbije i udruženje „Berlinski poslovni razgovori" u Berlinu 3. septembra.
Opširnije...
 
Moskva: Intervju ambasadora Terzića na TV „Dan" Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 28. avgust 2019.
intervju danTelevizija „Dan" objavila je intervju sa ambasadorom Slavenkom Terzićem pod naslovom "Samoubistvo Evrope. Zašto je globalistima potrebno Kosovo".
Opširnije...
 
Moskva: Ambasador Terzić o srpsko-ruskim odnosima za portal „Balkanist" Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 21. avgust 2019.
altAmbasador Slavenko Terzić dao je glavnom uredniku portala „Balkanist", političkom analitičaru Olegu Bondarenku, veliki intervju, koji ovaj portal objavljuje u nastavcima. Ambasador Terzić govorio je o političkim, ekonomskim, kulturnim i duhovnim odnosima između Srbije i Rusije i srpskog i ruskog naroda. Na pitanja Bondarenka, ambasador Terzić je izneo i ocene svoje diplomatske misije u periodu 2013-2019. godine.
Opširnije...
 
Moskva: Ambasador Terzić i profesor Igor Panarin u dijalogu na Jutjubu Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 14. avgust 2019.
jutjub1Ambasador Slavenko Terzić razgovarao je sa poznatim ruskim politikologom i geopolitičarem, profesorom Igorom Panarinom, a dijalog je objavljen na Jutjubu. Ambasador Terzić dao je viđenje prilika u Moskvi i Rusiji, istorije srpsko-ruskih diplomatskih odnosa, bezbednosnih i geopolitičkih izazova Srbije u sadašnjim prilikama, posledica NATO agresije, prilika na KiM i dr.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>