gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis
Aktivnosti DKP RS
Tokio: Izložba „Lepa Srbija" Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
subota, 18. maj 2019.
lepa.srbijaIzložba „Lepa Srbija" predstavljena je u tokijskoj galeriji TEN, od 26. aprila do 18. maja, na inicijativu umetnice Akiko Koga, koja sarađuje sa Ambasadom na promociji srpske umetnosti u Japanu. U galeriji su izloženi paneli na japanskom jeziku o srpskim običajima za slavu, Uskrs i Božić, kao i kulturna baština Srbije na listi UNESKO.
Opširnije...
 
Njujork: Slike jugoslovenskih umetnika izložene u Generalnom konzulatu Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 15. maj 2019.
GKizlozbaIzložba „Izbor radova jugoslovenskih umetnika iz kolekcije Aleksandra Ostojića" otvorena je 15. maja u Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku i trajaće do kraja meseca.
Opširnije...
 
London: Predstavljanje Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 14. maj 2019.
novi sadU Ambasadi Srbije u Londonu predstavljen je Novi Sad kao Omladinska prestonica Evrope u 2019. godini, 14. maja, u organizaciji „Opens tima" iz ovog grada. Prisutnima su se obratili ambasadorka u UK Aleksandra Joksimović i koordinatorka za međunarodnu saradnju „Opensa" Valentina Antić.
Opširnije...
 
Moskva: Ruski patrijarh odlikovao ambasadora Terzića Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 07. maj 2019.
s.terzicAmbasador u Rusiji Slavenko Terzić dobio je Orden Serafima Sarovskog III stepena od ruskog patrijarha Kirila. Tim povodom dao je intervju pravoslavnom kanalu TV „Spas", koji je objavljen pod naslovom „Srbija i Rusija u istom istorijskom i civilizacijskom polju".
Opširnije...
 
Peking: Ambasador Bačević o „Pojasu i putu" Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 06. maj 2019.
bacevicKineska državna CCTV je na svom informativnom kanalu emitovala intervju sa našim ambasadorom Milanom Bačevićem u kojem je govorio o inicijativi „Pojasa i puta" tokom posete Vuhanu, glavnom gradu provincije Hubei.
Opširnije...
 
Sofija: Izložba o Dušku Radoviću Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
nedelja, 05. maj 2019.
dusko radovic"Bio jednom jedan lav", izložba u Gradskoj biblioteci posvećena srpskom piscu i pesniku Dušku Radoviću, otvorena je 24. aprila u Sofiji. Izložbu su, pod pokroviteljstvom Ambasade Srbije, organizovali Biblioteka grada Sofije i Biblioteka grada Beograda.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>