gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis
Aktivnosti DKP RS
Doha: Ambasador Pozderac za „Galf tajmz" o bilateralnoj saradnji Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
nedelja, 10. novembar 2019.
altKatarski dnevni list „Galf tajmz" objavio je 10. novembra intervju s ambasadorom Jasminkom Pozdercem o saradnji Srbije i Katara. Ambasador Pozderac je govorio o uspešnom razvoju bilateralnih odnosa, navodeći da o tome svedoči nedavna poseta delegacije Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Kataru, kada je usaglašen tekst sporazuma o zapošljavanju građana Srbije u Kataru. Ambasador Pozderac je istakao mogućnosti daljeg razvoja saradnje u oblastima ekonomije, turizma, sporta i kulture.
Opširnije...
 
Banja Luka: Generalni konzul Nikolić dobio Povelju za doprinos razvoju Univerziteta Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
petak, 08. novembar 2019.
altGeneralni konzul Vladimir Nikolić dobio je Povelju za zasluge i izuzetan doprinos razvoju Univerziteta u Banja Luci, kao i značajan doprinos razvoju visokog obrazovanja za 2018. godinu. Povelja je našem konzulu dodeljena na svečanoj akademiji povodom 44. godine rada Univerziteta u Banja Luci u Narodnom pozorištu Republike Srpske, 7. novembra.
Opširnije...
 
Tokio: Sećanje na slikara i vajara Milana Tucovića Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 07. novembar 2019.
slikarAmbasada u Tokiju je, u saradnji sa tokijskom galerijom „Steps", organizovala 7. novembra sećanje na prerano preminulog srpskog slikara i vajara Milana Tucovića (1965-2019).
Opširnije...
 
Buenos Ajres: Otvoren Salon Nikole Tesle u Ambasadi Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 06. novembar 2019.
altSalon Nikole Tesle otvoren je u Ambasadi Srbije u Buenos Ajresu 4. novembra, sa trajnim postavkom, koju između ostalog čine Teslina zavojnica i Teslino jaje, donacije kompanije „Telefonika". Izloženi su paneli koji predstavljaju celinu pod nazivom „Energija za budućnost: Nikola Tesla i razvoj hidroenergije", koje je Ambasada obezbedila u saradnji sa Muzejom Nikola Tesla u Beogradu.
Opširnije...
 
Banska Bistrica: Otvorena izložba srpskih slikara Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 05. novembar 2019.
alt,,Kovačica – poznata i nepoznata – ljudi koji su proneli slavno ime Kovačice, Srbije i Slovačke u svet'' izložba srpskih naivnih umetnika iz Kovačice otvorena je u Muzeju Srednje Slovačke u Banskoj Bistrici 4. novembra, pod pokroviteljstvom Ambasade Srbije, Ministarstva kulture Slovačke i Bansko-bistričkog samoupravnog regiona.
Opširnije...
 
Prag: Dani srpske kulture Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 04. novembar 2019.
alt„Deveti dani srpske kulture" počeli su u Pragu 4. novembra u organizaciji srpskog udruženja „Sveti Sava", uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Ministarstva kulture Češke, pod pokroviteljstvom češkog predsednika Miloša Zemana.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>