gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Каиро: Египатски дневник угостио амбасадора Вукадиновића Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 01. октобар 2020.
altЕгипатски дневни лист „Ивент магазин њуз" традиционално угошћује амбасадоре, под слоганом „Ширимо љубав", те је 1. октобра објавио разговор са амбасадором Србије Југославом Вукадиновићем, који је обављен током ручка, на коме је служено национално јело „кошари". Амбасадор Вукадиновић захвалио се на гостољубивом гесту и приметио да постоје сличности две земље када су у питању храна и музика. У разговору о свакодневним темама, амбасадор је говорио и о спорту, туристичким везама две земље, Србима у Египту и традиционално добрим односима две земље још из доба некадашње СФРЈ.


Опширније...
 
Букурешт: Амбасадор Томашевић представио Србију на ТВ Тревл микс Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 23. септембар 2020.
altАмбасадор Стефан Томашевић дао je интервју за румунску националну туристичку телевизију „Тревл микс", у коме је представио историју Србије, туристичке дестинације, српску храну, фестивале, као и најзначајније историјске личности.
Опширније...
 
Токио: Изложба сликарке Маријане Анђелић и концерт „Из Србије свету" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 22. септембар 2020.
slikaСрпска уметница Маријана Анђелић имала је изложбу слика „Химна цвећа" од 12. до 22. септембра у граду Саитама, у комплексу Никија, који је регистрован као национално материјално културно добро. Изложбу су подржали Амбасада Србије, Асоцијација за промоцију музичке сарадње између Србије и Јапана, Друштво Србија-Јапан и јапански увозник српских вина Макото Инвестментс.
Опширније...
 
Софија: Амбасада на манифестацији „Европски дани наслеђа" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
недеља, 20. септембар 2020.
altАмбасада Србије у Софији учествовала је на манифестацији „Дани европског наслеђа" која се традиционално организује у главном граду Бугарске, у сарадњи Министарства културе, Управе града Софија, Амбасаде Француске и Француског културног института. Реч је о манифестацији која се одржава сваког трећег викенда у септембру, и то у више од 50 европских држава, с циљем да широј публици представи објекте и грађевине од посебног културно-историјског значаја, укључујући и поједине амбасаде и резиденције. Амбасада Србије била је отворена 20. септембра у периоду од 11 до 15 часова, а 200 грађана имало је прилику да је посети и да се информише о историјату објекта.
Опширније...
 
Москва: „Србија у мом срцу" десети пут Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 17. септембар 2020.
takmicenje moskvaЈубиларно, десето такмичење руских ученика у певању и рецитовању српских песама „Србија у мом срцу" одржано је 17. септембра у Удружењу писаца Русије, у организацији Друштва руско-српског пријатељства и Амбасаде PC у Москви.
Опширније...
 
Москва: Амбасадор Лазански дао интервју за ТВ „Русија 24" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 15. септембар 2020.
lazanskiTелевизијa „Русија 24" емитовала је 15. септембра интервју с амбасадором Мирославом Лазанским у емисији „Глобални разговор" ректора Дипломатске академије МСП Русије Александра Владимировича Јаковенка.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>