gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Адис Абеба: Изјаве амбасадора Ристића поводом етиопске Нове године Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 10. септембар 2020.
altАмбасадор Александар Ристић дао је више изјава медијима поводом етиопске Нове године, а овај повод искористио је и за приближавање Србије грађанима Етиопије.
Опширније...
 
Хелсинки: Комшије са Кулосарија у Амбасади Србије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 08. септембар 2020.
susret sa_susedimaАмбасада у Хелсинкију организовала је скуп за Удружење грађана Кулосарија, острва на коме се налази и зграда Амбасаде.

Амбасадор Саша Обрадовић разговарао је с гостима о српској историји и култури, економским и спољнополитичким односима две земље, активностима Српско-финских друштава пријатељства у Финској и Србији.

Приказан је видео-материјал Туристичке организације Србије, а гости су се подсетили и победничког наступа Марије Шерифовић на Еуросонгу у Хелсинкију.
Опширније...
 
Алжир: Амбасадор Јанковић са министрима финансија и индустрије Алжира Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 02. септембар 2020.
alt
Амбасадор Александар Јанковић имао је два значајна билатерална сусрета о чему су известили алжирски медији.
Опширније...
 
Техеран: „Парсон" објавио интервју с амбасадором Тодоровићем Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 31. август 2020.
alt
Информативни сајт на персијском језику „Парсон", објавио је разговор са амбасадором Драганом Тодоровићем о билатералним односима Србије и Ирана. Амбасадор Тодоровић је истакао да је дипломатија у области културе један од најбољих начина за јачање свих осталих билатералних веза.
Опширније...
 
Пула: Два дана српске културе Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 18. август 2020.
altДванаести дани српске културе у Истри, у организацији Заједнице Срба и Српског културног друштва "Просвјета" - Пододбор Умаг, одржани су 17 и 18. августа у Пули. На манифестацији су се представили ансамбл народних игара и етно група СКД "Просвјетам - Пододбор Вуковар, Тамбурашки оркестар са солистима из Вуковара и сликарка Рада Марковић. На Тргу Портарата представљене су народне ношње, рукотворине, етно ткање, обичаји и кулинарски специјалитети из Вуковара.
Опширније...
 
Буенос Ајрес: Амбасадорка Баћовић о Јеврејима у Србији Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 03. август 2020.
altПортал Вис а Вис Аргентина објавио је 3. августа ауторски текст амбасадорке Јеле Баћовић о јеврејској заједници у Србији. Амбасадорка Баћовић је обухватила период од насељавања Јевреја на територији Србије у 16. веку до данас, наводећи да су увек имали важно и препознатљиво место у друштву, те да су трговина и фини занати њихова област.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>