gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
subota, 14. decembar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Tokio: Održano „Ukusno predavanje o Srbiji"
+ larger fontnormal font- Smaller font
ukusna srbijaPrezentacija „Ukusno predavanje o Srbiji" održana je u Ambasadi 12. decembra, na inicijativu turističke agencije „Mainići šimbun trevl".

Ambasador Nenad Glišić je pozdravio goste i izrazio nadu da će se nakon bližeg upoznavanja sa Srbijom odlučiti da je posete, vide njene prirodne lepote i dožive tradicionalno gostoprimstvo i srdačnost.

Novinar dnevnog lista „Mainići šimbun" Tadahiko Mori koji je devedesetih godina bio u Beogradu, istakao je da u japanskim medijima tih godina nije bilo dovoljno izveštaja iz Srbije, već su većinom prenošene vesti američkih medija u kojima je Srbija prikazivana u negativnom kontekstu. Istakao je velike uspehe Srbije u poslednje dve decenije na raznim poljima i pozvao goste da, bez obzira na mali broj organizovanih turističkih aranžmana u Japanu, posete Srbiju i iskuse njeno gostoprimstvo i bogatu kulturnu, istorijsku i kulinarsku ponudu.
 
ukusna srbija1

Predstavnice Ambasade Tijana Nagato i Ćihaja Ojaizu su na japanskom jeziku detaljno predstavile geografiju i istoriju Srbije, kulturno bogatstvo, lokalitete Svetske baštine za koju japanski građani pokazuju posebno interesovanje, nematerijalno nasleđe Srbije, lokalne turističke destinacije, avio kompanije kojima je moguće putovati u Srbiju.
 
U cilju upoznavanja gostiju sa tradicionalnim jelima nakon prezentacije gostima su poslužena različita specijaliteti i pića iz Srbije.