gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
субота, 14. децембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Токио: Одржано „Укусно предавање о Србији"
+ larger fontnormal font- Smaller font
ukusna srbijaПрезентација „Укусно предавање о Србији" одржана је у Амбасади 12. децембра, на иницијативу туристичке агенције „Маинићи шимбун тревл".

Амбасадор Ненад Глишић је поздравио госте и изразио наду да ће се након ближег упознавања са Србијом одлучити да је посете, виде њене природне лепоте и доживе традиционално гостопримство и срдачност.

Новинар дневног листа „Маинићи шимбун" Тадахико Мори који је деведесетих година био у Београду, истакао је да у јапанским медијима тих година није било довољно извештаја из Србије, већ су већином преношене вести америчких медија у којима је Србија приказивана у негативном контексту. Истакао је велике успехе Србије у последње две деценије на разним пољима и позвао госте да, без обзира на мали број организованих туристичких аранжмана у Јапану, посете Србију и искусе њено гостопримство и богату културну, историјску и кулинарску понуду.
 
ukusna srbija1

Представнице Амбасаде Тијана Нагато и Ћихаја Ојаизу су на јапанском језику детаљно представиле географију и историју Србије, културно богатство, локалитете Светске баштине за коју јапански грађани показују посебно интересовање, нематеријално наслеђе Србије, локалне туристичке дестинације, авио компаније којима је могуће путовати у Србију.
 
У циљу упознавања гостију са традиционалним јелима након презентације гостима су послужена различита специјалитети и пића из Србије.