gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
utorak, 03. decembar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Čikago: Generalni konzulat ugostio učesnike Svetskog skupa radiologa
+ larger fontnormal font- Smaller font
lekariGeneralni konzulat organizovao je 2. decembra koktel za lekare iz Srbije, njihove poslovne partnere i srpsko-američke lekare, koji su učestvovali na 106. Konferenciji svetskih radiologa u Čikagu, u saradnji sa Srpsko-američkim udruženjem lekara i stomatologa (SAMDS). Konzul-žeran Milan Varadinović i predsednik Udruženja Ljuba Stojilković, Aleksandra Begović iz „Vizarisa" i profesor Dragana Djilas sa Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, obratili su se zvanicama u Konzulatu.

Gostima se dopala ideja organizovanja stručnih okupljanja koji doprinose upoznavanju i povezivanju u okviru struke, a prijem u Konzulatu izazvao je i pažnju medija. Srpska televizija USA i RTS Svet preneli su izjave gostiju i konzula-žerana Varadinovića.
 
lekari1

Najveći svetski godišnji skup radiologa, koji je okupio oko 50.000 lekara i oko 700 izlagača iz celog sveta održan je u Čikagu od 1. do 6. decembra. Srbiju su predstavljali lekari, proizvođači i trgovci medicinskom opremom, predstavnici zdravstvenih ustanova „Belmedik", „Zvazdara", VMA, Medicinskog fakulteta u Novom Sadu i Instituta za medicinu, statistiku i informatiku. Kurioziteti ovog događaja bili su štand „Vizarisa" koji je izašao sa ponudom rendgenskih aparata proizvedenih u Srbiji i predavanje doktorke Dragane Djilas sa Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.