gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
sreda, 04. decembar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Alžir: Slike posvećene Srbiji izložene u Operi
+ larger fontnormal font- Smaller font
altU umetničkoj galeriji Alžirske državne opere „Bualem Besai", od 25. novembra do 4. decembra, prikazana je izložba slika „Srbija viđena očima alžirskih umetnika". Izložbu su organizovali alžirsko Ministarstvo kulture, Opera i Ambasada RS u Alžiru.

Na svečanom otvaranju izložbe govorili su ambasador Aleksandar Janković i generalni direktor Alžirske državne opere Nuredin Saudi.
 
Dela posvećena Srbiji prikazalo je osam slikara - Djamila Ababsija, Fatma Zohra Begili Dalila, Salim Buhali, Abderezak Buzid, Mohamed Demis, Jasin Kezas, Nađima Laib i Ajšegul Ozlenen Poroj . Umetnici su, takođe, izložili i radove na kojima su prikazani motivi Alžira. U holu Opere prikazani su i plakati posvećeni Stevanu Labudoviću, srpskom sineasti i heroju alžirske revolucije, u saradnji sa Arhivom Alžira.
 
alt

Na koktelu povodom otvaranja izložbe prisustvovao je veliki broj zvanica - predstavnika alžirskih državnih institucija, ustanova kulture, diplomatskog kora, medija, kao i naših građani koji žive i rade u Alžiru.