gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
ponedeljak, 02. decembar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Diseldorf: Srbija na Danu trgovinskih predstavnika
+ larger fontnormal font- Smaller font
altU privrednoj komori Diseldorfa, 2. decembra održan je Međunarodni dan trgovinskih predstavnika. Na štandovima sajma predstavili su se generalni konzulati, privredne komore, agencije za ulaganje, kao i investiciona i trgovačka odeljenja ambasada iz 21 države.

Na štandu Srbije, Generalni konzulat u Diseldorfu je predstavio privredne, turističke i investicione potencijale Srbije, sa posebnim osvrtom na uspešno poslovanje stranih kompanija koje su već prisutne u Srbiji, ali i domaćih kompanija, u oblasti auto-industrije, poljoprivrede i proizvodnje hrane, IKT sektora, kao i tekstilne i drvno-prerađivačke industrije.

Vicekonzul Filip Pavlović predstavio je povoljan investicioni ambijent koji Srbija nudi, počevši od kvalifikovane radne snage, preko nižih operativnih troškova do podsticaja za investitore, optimalne geografske lokacije i blizine vodećih izvoznih tržišta. Posebno je naglašeno da su, zahvaljujući ugovorima o slobodnoj trgovini i preferencijalnom tretmanu, insvestitorima u Srbiji otvorena vrata bescarinskog izvoza na strana tržišta koja broje oko 1,3 milijardi potrošača.