gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
четвртак, 21. новембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Tокио: Концерт јапанско-српског дуета „Фуго" у Амбасади
+ larger fontnormal font- Smaller font
koncertКонцерт српске музике, дуета „Фуго" из Србије, који чине Фумико Такешта и Александар Петровић, одржан је у Амбасади у Токију 21. новембра, у сарадњи с Асоцијацијом за промоцију музичке сарадње између Србије и Јапана коју води супруга бившег амбасадора Србије у Токију Ецуко Цунозаки.

Амбасадор Ненад Глишић се у поздравном говору захвалио Ецуко Цунозаки на организацији гостовања српско-јапанског дуета и промоцији српске музике у Јапану, као и уметницима и њиховој спремности да наступе у Амбасади.

Фумико Такешта живи у Србији где је шест година учила хармонику и бави се истраживањем српске музике и игре. На концерту је представила различитости музике, игре и ношњи Шумадије, југа Србије и Врања, источне Србије и румунских утицаја. Александар Петровић је представио кавал и фрулу. Заједно су извели композиције традиционалне српске музике – „Ој, Мораво", „Меракли чочек", „Нишка бања", „Зајди, зајди" и друге. У извођењу „Јесењег лишћа" уметницима су се придружили и амбасадор Ненад Глишић на гитари и Ецуко Цунозаки на виолини.