gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
petak, 08. novembar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Banja Luka: Generalni konzul Nikolić dobio Povelju za doprinos razvoju Univerziteta
+ larger fontnormal font- Smaller font
altGeneralni konzul Vladimir Nikolić dobio je Povelju za zasluge i izuzetan doprinos razvoju Univerziteta u Banja Luci, kao i značajan doprinos razvoju visokog obrazovanja za 2018. godinu. Povelja je našem konzulu dodeljena na svečanoj akademiji povodom 44. godine rada Univerziteta u Banja Luci u Narodnom pozorištu Republike Srpske, 7. novembra.

Svečanosti su prisustvovali srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministri u Vladi Republike Srpske, gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić, rektor Univerziteta u Banja Luci Radoslav Gajanin, brojni prosvetni radnici, kao i zvanice iz javnog, naučnog, političkog i društvenog života.

alt

Generalni konzul Nikolić je, zahvalivši se na priznanju, istakao da je priznanje dobila i Srbija, jer u proteklim godinama, koliko se nalazi na funkciji generalnog konzula u Republici Srpskoj, nikada nije izgubio iz vida činjenicu da predstavlja Srbiju u Srpskoj i da je za ljubav koju Srpska ima prema Srbiji, želeo i morao da uzvrati na najbolji i najsvrsishodniji način. Nikolić je naglasio da ima veliko poštovanje za obrazovanje i kulturu, dva najvažnija stuba na kojima stoji identitet jednog naroda i da se sa naročitom pažnjom o tome mora voditi računa.

alt"Zajedno sa vama, pravio sam pažljivo biran stalan protok ljudi, ideja, projekata između Srbije i Srpske, onih sila koje jačaju duhovnu snagu našeg naroda. Bez toga, posao diplomate ne vredi puno. Mi smo tu pre svega da bismo povezali ljude, da jačamo veze i pomažemo one snage koje žele jačanje duhovne i intelektualne, obrazovne i kreativne klime u kojoj će jačati naša svest da smo prepoznati i identifikovani kao deo svetske zajednice naroda. Da smo deo tih tokova najvidljivije je kroz umetnost, kulturu i obrazovanje. Hvala vam na ovom priznanju i u ime Republike Srbije i u moje lično ime", rekao je GK Nikolić u svom obraćanju.