gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
петак, 08. новембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Бања Лука: Генерални конзул Николић добио Повељу за допринос развоју Универзитета
+ larger fontnormal font- Smaller font
altГенерални конзул Владимир Николић добио je Повељу за заслуге и изузетан допринос развоју Универзитета у Бања Луци, као и значајан допринос развоју високог образовања за 2018. годину. Повеља је нашем конзулу додељена на свечаној академији поводом 44. године рада Универзитета у Бања Луци у Народном позоришту Републике Српске, 7. новембра.

Свечаности су присуствовали српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, министри у Влади Републике Српске, градоначелник Бања Луке Игор Радојичић, ректор Универзитета у Бања Луци Радослав Гајанин, бројни просветни радници, као и званице из јавног, научног, политичког и друштвеног живота.

alt

Генерални конзул Николић је, захваливши се на признању, истакао да је признање добила и Србија, јер у протеклим годинама, колико се налази на функцији генералног конзула у Републици Српској, никада није изгубио из вида чињеницу да представља Србију у Српској и да је за љубав коју Српска има према Србији, желео и морао да узврати на најбољи и најсврсисходнији начин. Николић је нагласио да има велико поштовање за образовање и културу, два најважнија стуба на којима стоји идентитет једног народа и да се са нарочитом пажњом о томе мора водити рачуна.

alt"Заједно са вама, правио сам пажљиво биран сталан проток људи, идеја, пројеката између Србије и Српске, оних сила које јачају духовну снагу нашег народа. Без тога, посао дипломате не вреди пуно. Ми смо ту пре свега да бисмо повезали људе, да јачамо везе и помажемо оне снаге које желе јачање духовне и интелектуалне, образовне и креативне климе у којој ће јачати наша свест да смо препознати и идентификовани као део светске заједнице народа. Да смо део тих токова највидљивије је кроз уметност, културу и образовање. Хвала вам на овом признању и у име Републике Србије и у моје лично име", рекао је ГК Николић у свом обраћању.