gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
среда, 23. октобар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Рим: Представљени кинематографски потенцијали Србије
+ larger fontnormal font- Smaller font
kinematografijaАмбасада у Риму учествовала је 19. октобра на конференцији за медије Филмске комисије Рим Лацио у Аудиторијуму Парко дела Музика, где се од 17. до 27. октобра одржава Међународни филмски фестивал у Риму.

Министар саветник у Амбасади Татјана Гарчевић представила је подстицаје Владе Србије за продукцију аудио-визуелних дела. Учесницима се путем видео линка обратио Милош Павловић, декан Факултета драмских уметности из Београда, чији студенти су од прошле године, на иницијативу Амбасаде, укључени у МАСТЕР КЛАС програм, заједно са студентима чувеног Универзитета Сапијенца.

Уметнички директор Филмског фестивала Габријела Карлучи говорила је о недавном ексклузивном гостовању најновијих италијанских филмских остварења у Београду и о организованом одласку италијанских филмских продуцената у Србију ради упознавања са могућностима за снимање филмова и ТВ програма у Србији.

kzn

На конференцији су учествовали Марчело Фоти и Адриано ДеСантис, директор и декан Филмске школе Ћентро Спериментале из Рима, Маријела Троколи из Министарства за заштиту културних добара и активности Италије, Лућијано Совена, председник Филмске комисије Лацио Рим, Енрико Буфалини, директор Историјског архива Луће, Андреа Минуз, руководилац мастер класа са Департмана за историју уметности и спектакла са Универзитета Сапијенца, Пилар Вилануева Ромеро, саветник Амбасаде Краљевине Шпаније.