gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
уторак, 15. октобар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Бањалука: Дани Србије у Српској
+ larger fontnormal font- Smaller font
altБалетском представом "Ко то тамо пева" Народног позоришта из Београда 10. октобра у Бањалуци је отворена манифестација "Дани Србије у Српској", у оквиру које ће до 24. октобра у градовима широм Српске бити представљен богат културно-уметнички програм.

У изјави за медије, генерални конзул Владимир Николић изразио је задовољство што ће се Србија у оквиру ове манифестације представити публици у Српској репрезентативним делима своје културе и оценио да је то наставак плодоносне сарадње између Србије и Републике Српске у свим сегментима. "Овог пута тема је култура и Србија ће се Српској представити са осам изразито вредних културних догађаја у неколико градова", истакао је Николић.

alt

Програм "Дани Србије у Српској" наредног дана настављен је концертом квартета Београдске филхармоније у Дому културе у Братунцу, а 12. октобра наступом Ансамбла народних игара и песама Косова и Метохије "Венац" у Центру за културу и образовање у Добоју.

alt

Ансамбл "Венац" наступио је и у недељу, 13. октобра, у Дому културе у Козарској Дубици, а истог дана у Културном центру у Требињу одржан је концерт квартета Београдске филхармоније.

alt

"Дани Србије у Српској" биће настављени 16. октобра концертом Српских православних појаца у Културном центру Требиње, а 18. октобра у Центру за културу "Семберија" у Бијељини.

alt

Завршна манифестација биће у Музеју савремене уметности Републике Српске у Бањалуци где ће 24. октобра бити отворена изложба Галерије Матице српске "Европски феномени".

Организатор "Дана Србије у Српској" је Министарство културе и информисања Србије уз подршку Генералног конзулата у Бањалуци.