gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
понедељак, 16. септембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Рим: Италијанско-српски филмски фестивал представљен у парламенту
+ larger fontnormal font- Smaller font
ffФилмски фестивал Италија–Србија промовисан је у Сали посланичких група италијанског парламента 16. септембра. Четврто издање Београдског италијанско-српског филмског фестивала биће одржано од 23. до 26. септембра у Музеју Кинотеке у Београду.

Татјана Гарчевић, министар саветник у Амбасади Србије, информисала је присутне о Уредби Владе PC о инструментима за подстицаје за снимање аудио-визуелних дела у Србији, добрим условима за копродукције са српским партнерима, добрим праксама, као и о активностима које предузимају институције и установе у Србији у циљу привлачења страних продуцената.

ff1

Осим најаве програма филмова који ће бити приказани током Фестивала, представљена је сарадња између високе филмске школе Ћентро Спериментале и Универзитета Сапијенца из Рима и Факултета драмских уметности из Београда, која је започета прошле године уз подршку Амбасаде у Риму.

На промоцији су учествовали Габријела Карлучи, оснивач и уметнички директор фестивала, те представници Министарства културе и културних добара Марија Ђузепина Троколи и Бруно Замбардино. Присуствовали су аутори, редитељи и продуценти чији ће филмови бити приказани на фестивалу.