gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
четвртак, 05. септембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Буенос Ајрес: Дела Мокрањца на концерту у аргентинском МИП-у
+ larger fontnormal font- Smaller font
dela mokranjcaАмбасадорка Јела Баћовић и генерални директор за културу МИП Серхио Алберто Баур отворили су 5. септембра свечани концерт Дечијег хора Аргентине и српске харфисткиње Лене Петровић у Министарству спољних послова и вера. Концерт „Зближимо се путем музике" организовала је Амбасада Србије у оквиру циклуса МИП-а Аргентине „Спајање култура".

Дечији хор изводио је композиције српског композитора Стевана Мокрањца. Ленка Петровић, добитница прве награде на светском такмичењу харфе у Израелу, извела је свој победнички програм, „Бобаново Оро" композитора Војислава Ивановића.

dela mokranjca1

Присуствовали су чланови дипломатског кора, МИП-а Аргентине, дијаспоре и представници културног и јавног живота. Гости су након концерта послужени српским посластицама.

dela mokranjca2

Лена Петровић је и 2. септембра имала концерт поводом отварања V Недеља харфе у Буенос Ајресу. Амбасадорка Србије Јела Баћовић одржала је краћи пригодни говор.

lenapetrovic

Овом културном догађају је присуствовао велики број посетилаца, међу којима је било и представника институција у Аргентини.